Търпението в децата

Търпението в децатаОт дълго време наблюдавам деца, на които от ранна детска възраст им липсва търпение, включително и към училищетоТехният егоизъм не просто е израснал, а е станал друг – и нашият свят не може да го удовлетвори. Самите деца не знаят къде да намерят напълване: къде да отидат, каква професия да изберат, с какво да се занимават, с какво да наситят себе си? Детето се намира в състояние, в което не намира смисъл в нищо. Родителите смятат, че това е “лошо поколение”, което не може да бъде научено на нищо, което не иска да се научи и е лишено от усърдие за работа.

Дори и детето наистина да поиска да обясни нещо на родителите си, какво ще им каже? Какъв, според вас, трябва да стана: лекар, архитект, адвокат или финансов инспектор? То поначало вижда в това празнота и не просто празнота, а затвор. То влиза в един живот, в който трябва да работи по 10-12 часа на ден, и дори и да успее да получи едно прилично заплащане, за него това няма никакъв смисъл!

Те точно така и го обясняват: “Не искам тежка работа, за да почивам след това. Искам да си почивам сега, не искам да правя усилия!” Нима това наричаме “по-развитото” поколение? Според мен предишното поколение е развито много повече! Ние мислехме, развивахме се, искахме да постигнем нещо, стремяхме се към нещо… имахме цел. А тук всичко е наопаки, няма стремеж, няма желания. Това е деградация.

Желанията на нашите деца са по-високи от нашите желания, в които децата виждат празнота. Всичко се развива по хипербола, младите хора се опитват да разберат към какво си струва да се стремят, а учителите и родителите са объркани. Те не знаят как да решат този проблем.

Аз не виждам нито една успешна система. Във всяка система не са доволни нито децата, нито учителите, нито ръководителите, нито специалистите. И няма никаква методика…

Вместо да търсим методика, ние се опитваме да намалим щетите, да ги успокоим. Нашето оръжие е “Риталин” (лекарство от групата на психостимулантите). Но ако ние обосновем нашето ново отношение към света на базата на глобалния егоизъм, вместо на индивидуалния, ще видим, че ни е необходимо да се обединим – и в това състояние вече ще открием доброто и новия свят. Необходимо е да изясним каква е нашата нова природа.

Ние виждаме, че новото поколение е изгубено, то не вижда никакво бъдеще. Дори наркотиците и алкохолът вече не го напълват. Ще дойде време, когато човек няма да може с нищо да напълни себе си – в него ще се появи усещането за черна бездна и болка…

Ние осъзнаваме, че ще бъде дори по-лошо.

Тъкмо затова още отсега трябва да разпространяваме методиката на съществуване в новия свят. Да обясним по какъв начин можем да извлечем от природата нейните скрити сили, които са ни създали и които днес могат да трансформират егоистичните ни качества в алтруистични – нещо, което задължително трябва да постигнем в глобалната и интегрална система.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s